Safari-Kenia

safarikenia

Een safari in Kenia is één van de mooiste manieren om het land en haar wilde dieren te leren kennen. Midden in de natuur kom je in aanraking met leeuwen, nijlpaarden, neushoorns, giraffen, olifanten en nog veel meer wilde dieren. Je overnacht meestal midden in de parken in tenten of in lodges. S’nachts onder de sterrenhemel hoor je geluiden die je nooit eerder hebt gehoord. Overdag zie je hoe de meest indrukwekkende dieren verblijven bij een drinkplaats of schuil houden in het hoge gras. Giraffen rennen elegant over de vlaktes. Olifanten kuieren in grote groepen op zoek naar voedsel. Leeuwen luieren in de schaduw onder een boom. Ook zal een ontmoeting met de Masai een indrukwekkende ervaring zijn. Bekijk onze selectie aan Kenia safari’s. Laat je inspireren door de voorbeeldreizen.

Safari Kenia – Highlights van Kenia – 8/12 dagen

Tijdens deze zeer uitgebreide safari in Kenia, laten we u enkele van de mooiste wildparken van het land zien. Uw reis begint in Tsavo Nationaal Park, om vervolgens door te reizen naar Amboseli, hét park voor leeuwen, nijlpaarden en natuurlijk het spectaculaire uitzicht op de Kilimanjaro. Vervolgens reist u verder naar Lake Nakuru met zijn duizenden flamingo’s om daarna twee volle dagen te genieten van de Masai Mara. Tijdens zoveel safaridagen, moet u de ‘Big Five’ dan ook zeker gaan zien. Uw vakantie wordt afgesloten in een luxe strandhotel aan de zuidkust van Mombasa, waar u op basis van halfpension verblijft. Uiteraard kunt u uw stranddagen verlengen in het luxe resort en eventueel uw safari Kenia combineren met Tanzania.

Lees meer over deze safari Kenia >>

Safari Kenia en Tanzania – 22 dagen

Tijdens een safari door Oost-Afrika zie je zoveel wilde dieren dat je camera overuren zal gaan draaien. Duizenden dieren leven hier op de uitgestrekte savanne: giraffen, olifanten, wildebeesten, zebra’s en leeuwen. En dat zijn slechts een paar van de soorten die je tegenkomt. Ook de vogelliefhebber zal aan zijn of haar trekken komen! Je bezoekt befaamde wildparken als de Masai Mara, Naivasha, Nakuru, Serengeti en natuurlijk de Ngorongoro Krater. Een safari door Kenia en Tanzania betekent er op uit trekken met een volledig uitgeruste safaritruck en kamperen in de vrije natuur. Zo beleef je Afrika pas echt.

Lees meer over deze safari Kenia >>

Kampeersafari – Kamperen in Kenia – 16/18/21 dagen

Kuddes gnoes, stijlvolle giraffen, groepen olifanten, badende nijlpaarden, wolken roze flamingo’s en uitgestrekte savannes met leeuwen en neushoorns. Dat is Kenia. Ontdek variëteit in de natuur, de flora en fauna en de machtige Kilimanjaro tijdens deze safari Kenia waarbij u overnacht in luxe tentenkampen onder de heldere sterrenhemel.

Meer over deze kampeer groepsreis Kenia >>